ArboSmart Technologies in media

Točkanai.hr

Saznajte tko su finalisti natječaja Pokreni nešto svoje 2020

Na natječaj Pokreni nešto svoje 2020 stiglo je 247 prijava iz cijele Hrvatske, a stručna komisija odabrala je za drugi krug devet projekata. Program podržava projekte s pozitivnim društvenim ili ekološkim utjecajem, a šest finalista odabrano je prema inovaciji koju donose, društevnom utjecaju kojeg će projektimati te prema potencijalu rasta i održivosti projektne ideje.

Read
Pokreni nesto svoje

ArboSmart Technologies - one of 6 winning finalists

Between 247 projects which applied to 'Pokreni nesto svoje' program - ArboSmart Technologies was one of 6 winning finalists!

Read
Zicer

ArboSmart Technologies korak je bliže održivom svijetu - ugodnijem za svakog stanovnika

Spakirati život u jedan kofer i napustiti rodni kraj nikom nije lako - bilo da je riječ o dugoročnom preseljenju ili o traganju za znanjem i prilikama za bolje sutra. Tako je i Fran, jedan od junaka ove priče, sa sobom ponio očekivanjima prepun kofer, a u Lijepu našu vratio se onim punim znanja i idejom koja će, vjerujemo, osvojiti domaće, ali i globalno tržište.

Read
Zicer

Novi zagrebački high-tech startupovi stvaraju proizvode budućnosti. Na Zagreb Connectu ih čeka milijun kuna.

U ZICER-u predstavljeni timovi četvrte generacije predakceleracijskog programa Startup Factory koji će se 27. studenoga na velikoj međunarodnoj startup konferenciji Zagreb Connect natjecati za osvajanje bespovratnih potpora Grada Zagreba iz fonda ukupne novčane vrijednosti 1 milijun kuna! Bit će to i prilika za obilježavanjem 25 godina kontinuiranog poticanja tehnološkog poduzetništva u Gradu Zagrebu.

Read
Glas Slavonije

Zeleno, zelenije: Domaći odgovor za svjetsku klimatsku krizu

Inovativni pametni ArboSMART Cloud sustav iza kojega stoji zagrebačka start-up tvrtka ArboSmart Technologies d.o.o., koju su osnovali mladi inovatori, poduzetnici i znanstvenici Dražen Mrvoš i Fran Poštenjak, sve jasnije pokazuje svoje mogućnosti primjene na globalnoj razini i učinkovitog rješenja klimatskih promjena.

Read
agrobiz

Pametni sustav za upravljanje zelenom infrastrukturom inovacija u svijetu

Start-up tvrtka ArboSmart Technologies d.o.o. predstavila je prvi hrvatski, ujedno i prvi globalni pametni sustav za upravljanje zelenom infrastrukturom; stablima, ali i drugim zelenilom u urbanim i peri-urbanim prostorima. Nije dovoljno samo zasaditi drvo - potrebno mu je osigurati pravilnu njegu kako bi to isto drvo bilo zdravo i dugoročno opskrbljivalo planetu kisikom pa ovaj sustav ujedno predstavlja prvo pametno riješenje za smanjenje negativnih utjecaja klimatskih promjena.

Read
Zimo.hr

Hrvatski ArboSMART Cloud prvi je globalni pametni sustav za upravljanje zelenom infrastrukturom

Pametni sustav ArboSMART Cloud predstavlja važnu komponentu sveobuhvatnog rješenja trenutačne klimatske situacije jer zelenilo u urbanim i periurbanim prostorima može značajno pridonijeti poboljšanju kvalitete urbanog okoliša i smanjenju utjecaja negativnih okolišnih čimbenika.

Read
Poslovni Dnevnik

Razvili alat za upravljanje urbanim zelenilom

Sustav zagrebačkog startupa u cloudu omogućava upravljanje tzv. zelenom infrastrukturom.

Read